Ik ben Birgit Thijssen

Geloof in jezelf en je eigen mogelijkheden

Over Birgit

Mijn naam is Birgit Thijssen. Ik ben in 2000 afgestudeerd als psychologe. Na enkele jaren als diagnosticus en behandelaar te hebben gewerkt, heb ik samen met een bevriende mediator een bedrijf opgezet met als doel kinderen en ouders in scheidingssituaties te begeleiden. Dit bedrijf kwam door omstandigheden niet helemaal van de grond en in 2011 scheiden onze wegen zich. Qua werk ben ik toen een hele andere kant op gegaan.

Ik kwam in de affiliate marketing terecht. Ideaal, werken vanuit huis op de momenten dat ik het wilde. Dat was fijn, ook omdat ik inmiddels moeder was geworden van een dochter en later een zoon. Naast mijn werkzaamheden als affiliate marketeer werkte ik bovendien samen met mijn man in zijn bedrijven, waar ik hem zowel administratief als bedrijfsmatig ondersteunde. Lekker druk en altijd van alles om handen dus. Maar......het gaf me geen voldoening, althans niet meer. En eigenlijk al langere tijd niet meer.


Met name de laatste jaren bemerkte ik dat ik iets miste… en dat gemis werd met de jaren steeds groter. Ik wilde iets betekenen voor mensen, iets doen wat bijdraagt aan de kwaliteit van leven, iets wat er daadwerkelijk toe doet. Daarbij wilde ik mezelf verder ontwikkelen en had enorme honger naar meer........ En ik besefte me steeds meer dat ik ver af was geraakt van het pad waar ik ooit begon. Hoe heeft dit zo kunnen gebeuren? Voor mij is er maar 1 antwoord. Ik besef nu pas dat ik van dit pad ben afgeweken door niets meer en niets minder dan onzekerheid en een gebrek aan zelfvertrouwen. Eigenlijk ziet mijn verhaal er anders uit dan hierboven beschreven...


Dit is hoe het werkelijk voelt....

Mijn naam is Birgit Thijssen. In ben in 2000 afgestudeerd als psychologe. Ik ging na mijn afstuderen werken als behandelaar en diagnosticus, maar oh mijn god, wat was ik onzeker. Deze onzekerheid belemmerde mij zo dat ik stopte met werken en met een bevriende mediator een eigen bedrijf begon. Klinkt superstoer, he? Een eigen bedrijf. Dat doe je niet als je onzeker bent, toch? Nou, ik wel! Voor mij was dit veilig. Ik was midden 20, mijn compagnon was in de 50 en hij had vertrouwen in mij. Hij nam het voortouw en ik hoefde alleen maar te volgen. Heerlijk, zo kon ik me vooral richten op mijn kersverse gezin.

Deze samenwerking heb ik na 5 jaar, in 2011 beëindigd, omdat naast dat het bedrijf niet van de grond kwam, ik geen rooie cent verdiend had. Inmiddels had ik echter een nieuwe veiligheid gevonden, waar ik bovendien wel wat geld mee kon verdienen, zodat ik het idee had dat ik eindelijk financieel ook iets kon bijdragen. Ik was erachter gekomen dat ik goed was in het maken van websites en inmiddels erg bedreven in SEO. Een nieuwe uitdaging was geboren, affiliate marketing. En hoe heerlijk: dit was nog veiliger.

Ik werkte weer voor mezelf, ik werkte vanuit huis en hoefde nu aan niemand meer verantwoording af te leggen. Ik zat de hele dag veilig achter mijn computer en kon alles per mail doen. Geen moeilijke gesprekken, niks. Gewoon doen waar ik goed in was en geld verdienen……Maar... was dit nou wat ik wilde? Nu voelde ik me dan wel nuttig, verdiende ik geld, maar ik zat op de automatische piloot en om nou te zeggen dat ik elke dag heel energiek mijn bed uit sprong en dat dit nou was waar ik werkelijk heel gelukkig van werd. Nee!  Ik miste iets......En dat “iets” miste ik eigenlijk al heel lang kwam ik achter! Ik miste al jarenlang de voldoening en de passie…. het vuur om elke dag energiek datgene te doen wat ik het liefste doe! Ik wil mensen inspireren, ondersteunen en begeleiden om een bijdrage te leveren aan hun kwaliteit van leven. Het draait er toch om, om elke dag zo gelukkig mogelijk te zijn en het beste uit jezelf te halen?

Tijd voor mij om een andere weg in te slaan. Ik besefte me dat ik al die jaren vooral vanuit mijn hoofd mijn leven aan het leiden was en alles deed om mijn angsten en onzekerheden maar niet aan te hoeven gaan. Maar ik was er klaar mee! Ik wilde dit niet meer! Ik wil passie voelen, ik wil energie voelen, ik wil gewoon voelen en niet alleen maar denken, ik wil me bewust zijn van mijn valkuilen, mijn patronen en op zoek gaan naar wat ik het allerliefste zou willen doen, zonder angst en onzekerheid.

Stap voor stap ben ik met mezelf aan de slag gegaan. En op dit pad kwam ik in aanraking met spiritualiteit. Dit was enorm inspirerend, maar tegelijk ongrijpbaar voor iemand als ik die vooral wetenschappelijk was opgeleid en alles vanuit het hoofd wilde verklaren. 

Dit pad volg ik nu enkele jaren en het heeft me diepe en bijzondere inzichten gegeven die mij op alle vlakken in mijn leven positief veranderd hebben. Ik ben op een punt gekomen dat ik oprecht kan zeggen dat ik gelukkiger ben dan ooit, ondanks alles wat er gaande is in de wereld op dit moment. Alles wat je nodig hebt om gelukkig te zijn zit in jezelf. Je hebt zelf de sleutel tot je eigen transformatie in handen. En deze kennis wil ik delen, het liefst met zoveel mogelijk mensen.  

Met deze website neem ik jullie mee in mijn proces. Het proces wat ik al heb doorlopen, maar ook wat nog gaat komen, want groei is er altijd. Alles is altijd in beweging. Ik wil mijn inzichten graag delen, omdat ik ervan overtuigd ben dat iedereen hier baat bij heeft. Ik neem jullie mee op mijn weg naar bewustzijn en hoop jullie te inspireren ook je eigen weg te zoeken.

Liefs,

Birgit

P.S. Wil je me volgen op social media, hier vind je mijn kanalen.