Podcast Birgit

Podcasts

Inspiratie over bewustwording, de wet van de aantrekking, persoonlijke ontwikkeling en nog veel meer onderwerpen rondom spiritualiteit.

Meest recente podcast

#8 Waar zijn we mee bezig? Een oproep aan alle volwassenen

Het is officieel. Onze zoon van 14 jaar zit vanaf deze week thuis. Geen school meer voor hem. In deze podcast deel ik mijn verhaal en mijn visie op hoe het kan dat onze kinderen op grote schaal aan het vastlopen zijn. Ontdek wat jij, als ouder of leerkracht, kunt doen om het tij te keren.

#7 Welke impact ga jij vandaag maken?

Afgelopen week was ik aanwezig bij een bijeenkomst van Stichting Anders in Eindhoven. Een fantastische stichting die armoede in Eindhoven aanpakt. Bij hun jaarlijkse bijeenkomst was Mike Weerts, inspired speaker, aanwezig. En met zijn verhaal vielen er voor mij een hoop puzzelstukjes op z'n plek. In deze podcast deel ik mijn inzicht en hoop ik jou te inspireren na te denken over welke impact jij in staat bent om te maken.

#6 Conformeren aan de groep is mijn comfortzone

Me conformeren aan de groep is mijn comfort zone. Hoe ik daarachter kwam en wat ik deed met dit inzicht, deel ik in deze persoonlijke podcast.

#5 Het gevaar van to do lijstjes, te strakke planningen en doelen maken

Plannen maken, doelen stellen, to do lijstjes maken….. we doen het massaal. Maar in een te strakke planning, teveel moeten en teveel gehechtheid schuilt ook een gevaar en dat leg ik je in deze podcast uit.

#4 Kun je het niet of wil je het niet?

In deze podcast ga ik het met je hebben over de energie van de zinnen “Ik kan het niet” en “ik wil het niet”. Woorden zijn dragers van energie en de zin ik kan het niet heeft energetisch gezien een hele andere lading als de zin ik wil het niet en dus ook een hele andere uitwerking. Ontdek in deze podcast een mooie eye opener, die jou anders naar deze 2 zinnen laat kijken.

#3 Alle grote veranderingen beginnen met een kleine keuze

Mijn naam is Birgit. Ruim 20 jaar ben ik psycholoog, al noem ik me sinds enkele jaren liever een spiritueel psycholoog. Spiritualiteit kwam op mijn pad toen ik 6 jaar geleden niet lekker in mijn vel zat.  Ik had weinig energie, sliep slecht, had vaak buikpijn, voelde een constante onrust in mijn lichaam, ik piekerde veel en had angstgedachten die leidden tot paniekaanvallen, die mijn leven enorm beperkten. Wat ik toen deed om mijn leven een andere richting op te sturen, vertel ik je in deze podcast. Ook deel ik in deze podcast hoe je erachter kunt komen welke volgende stap jij nu kunt zetten, om ook jouw leven van koers te laten veranderen.  Ben je nieuwsgierig geworden? Download dan gratis de minicursus "Lekker in je vel"

#2 Het effect van gedachten, woorden en beelden

Ontdek hoe het kan dat gedachten, woorden en beelden van grote invloed zijn op onze gemoedstoestand en de wereld om ons heen.

Bekijk hieronder, in aanvulling op de podcast, de volgende inspirerende filmpjes:

Water experiment Masaru Emoto

Resonance experiment

Een laatste experiment dat ik met je wil delen is het rijst experiment. Het is niet wetenschappelijk, maar zeer interessant om te bekijken. Ook hier kun je zien hoe materie, in dit geval rijst, reageert op woorden.

#1 Bewustzijn

Wat is bewustzijn? Waarom is het zo belangrijk om ons bewustzijn te vergroten?