Bijzondere spirituele ervaring operatie

Wat ik in deze blog ga delen, vind ik spannend om te delen, maar ik doe het toch! (P.S. Ik heb hier ook een video  over gemaakt, als je die liever kijkt :)

Waarom vind ik het spannend? Waarover gaat mijn angst?

Over het algemeen ben ik behoorlijk selectief geweest in het delen van mijn ervaringen op spiritueel gebied. Ik deel vooral met mensen waarvan ik weet dat ze mij niet zullen veroordelen en mij niet raar zullen vinden, omdat ik glashard bang ben voor afwijzing.

Wat als ze me niet meer leuk vinden?
Wat als ik niet voldoe aan verwachtingen van anderen en pas binnen hun denkkader?

Allemaal gedachten die door mijn hoofd gaan. Maar ik ben op een punt gekomen dat ik daar steeds meer klaar mee ben. Ik kies er dan ook steeds vaker voor om het anders te doen. Ik wil me niet meer laten leiden door mijn hoofd dat bang is voor afwijzing en eindelijk echt expressie geven aan wat er in mij leeft. Als ik ervoor blijf kiezen me niet te uiten en te luisteren naar dat angstige stemmetje in mij dat een hoop onzinnige verhalen ophangt en dat bang is om anderen te triggeren, dan doe ik niet alleen mezelf te kort, maar ook anderen.

Als ik het lef heb om naar buiten te brengen wat er binnenin mij leeft, dan kan ik anderen inspireren. En dat niet alleen. Het werkt ook de andere kant op. Als ik ervoor kies om wat er binnenin mij leeft naar buiten te brengen, gaat de energie letterlijk weer stromen en ontstaat er bevrijding bij mezelf. En dat voelt heerlijk!

Leren vanuit het hoofd

De laatste jaren heb ik heel veel tijd en energie gestopt in het leren van de spirituele wetten en hoe deze werken. Hierbij leerde ik in eerste instantie vooral vanuit het hoofd. Stapels boeken, tientallen cursussen. Ik was een grote spons. Ik leerde dat de wereld anders in elkaar zit dan we denken.

Vanuit de spirituele wetten leerde ik o.a. dat alles energie is, hoe energie werkt, dat energie aandacht volgt en dat de buitenwereld een spiegel is van onze binnenwereld. Misschien een hoop abracadabra voor jou nu, als dat het ook voor mij was, toen.

Op deze ontdekkingstocht naar het onzichtbare wisselden ongeloof en verbazing zich af. Langzaam aan verdiepte mijn kennis zich, ging ik daadwerkelijk stap voor stap het geleerde uitproberen, kreeg ik inzichten en kwamen er steeds meer bijzondere ervaringen op mijn pad. En het dringt steeds meer tot me door.

Deze kennis is magisch en is de weg naar zelfheling.

En als ik dit niet durf te delen met de buitenwereld, omdat ik bang ben dat ik mensen trigger, dan ontneem ik andere mensen de kans om juist geinspireerd te raken. En precies daarom wil ik mijn ervaring, die ik deze week heb gehad, met je delen.

Bijzondere spirituele ervaring

Deze week is alles samengekomen en heb ik een intens bijzondere ervaring beleefd. Deze wil ik heel graag met je delen, als je ervoor openstaat. Misschien inspireer ik je, misschien niet en is het een trigger. Ook goed. Ik voel dat ik dit wil delen, dus doe ik het.

Priktrauma

Mijn zoon heeft een heftig priktrauma doordat hij een aantal jaren geleden verkeerd geprikt is tijdens het bloedprikken. Dit ging helemaal mis en hij is panisch als hij naalden of bloed ziet, laat staan als hij geprikt moet worden. Deze week was het zover, hij moest geopereerd worden en zijn grootste angst onder ogen komen. Hij moest onder narcose en alles wat daarbij komt kijken. Ik neem je mee naar het moment een 3 dagen voor zijn operatie.

3 dagen voor de operatie

Over 4 dagen is het zover, de operatie. Mijn zoon ziet als een berg hier tegenop. Zodra hij aan de aanstaande operatie denkt, voelt hij intense angst, krijgt hij buikpijn, wordt hij misselijk en raakt hij in paniek. Maar, voordat de operatie kan beginnen heeft hij een afspraak in het ziekenhuis, zodat ze aan hem uit kunnen leggen wat er allemaal te gebeuren staat. Met een bak weerstand gaat hij naar het ziekenhuis. “Mam ik wil dit niet,” de tranen staan hem in zijn ogen. Tijdens het gesprek, waarin hem alles wordt uitgelegd, voelt hij zich verschrikkelijk. Het gesprek alleen al maakt hem letterlijk misselijk. Als we klaar zijn, vraag ik hem hoopvol hoe dit voor hem was en of het hem geholpen heeft met een ander gevoel naar de operatie te kijken. Helaas…. “Mam, ik vind het nog steeds zo eng. Ik heb zoveel nare gedachten in mijn hoofd”. Pffff…. Ik kan wel janken. Ik had zo gehoopt dat dit gesprek hem zou helpen.

Zijn operatie houdt mij ook bezig, meer dan ik me besefte. Ik hoop zo dat hij er niet nog een trauma bijkrijgt. Met een steen in mijn maag gaan we naar huis.

2 dagen voor de operatie

De volgende ochtend ga ik, zoals elke ochtend, in meditatie. Ik krijg een ingeving en een belangrijke theorie komt er op dat moment in mij op.

Mijn buitenwereld is een spiegel van mijn binnenwereld, dat weet ik. Hoe kan ik dit in deze situatie toepassen? Wat toont zich hier aan mij, vraag ik me hardop af? Ik voel enorme angst en weerstand bij de operatie van mijn zoon en ik zie er enorm tegenop, meer dan mijn man. Veel meer dan mijn man. Maar waarom? Waarom spiegelt zich dit aan mij en niet aan mijn man?

Die vraag zet alles open en de inzichten stromen binnen. Ik voel mijn weerstand opkomen en waarom deze situatie zich aan mij toont.

De angst van mijn zoon is mijn angst. Mijn zoon is mijn spiegel.

Er komt een diep besef, ik pak mijn notitieblok, begin te schrijven en de tranen stromen over mijn wangen. Ik voel de ontlading. Als de tranen op zijn en mijn gedachten leeg, weet ik dat het tijd is voor de volgende stap. Ik heb me door de weerstand heen gewerkt, nu is het tijd voor het verlangen.

Ik roep het verlangen op dat hij geopereerd wordt en wat hem deze ervaring gaat leren. Een aantal minuten zit ik vol in de ervaring van het verlangen van de operatie. Welke gedachten mag ik geloven om te voelen dat de operatie een fantastische ervaring wordt?

Ik werk door mijn laatste restje weerstand heen en als ik klaar ben, voel ik opluchting. Ik voel dat mijn angst voor de operatie praktisch weg is, verdwenen, als sneeuw voor de zon. Ik merk zelfs dat ik uitkijk naar de operatie, misschien wordt dit echt wel een mooie ervaring voor hem. Ik kan het voelen. Heel bijzonder dit. Voor de eerste keer in mijn leven heb ik zo intens ervaren dat ik weerstand los heb gelaten en ik kijk zelfs uit naar de operatie. Wat bijzonder dat ik dit zo heb kunnen shiften en vol trots sluit ik mijn notitieblok.

Na school komt mijn zoon thuis. “Mam, weet je wat zo raar is. Als ik nu aan de operatie denk, dan krijg ik bijna geen vervelende gedachten meer. Zo gek. Ik kan alleen maar denken: Maak je niet zo druk. Prikkie erin en klaar”.

Mijn mond valt open van verbazing. Bizar dit!

Vanuit mijn kennis van de theorie weet ik wel dat ik alleen mijn eigen binnenwereld hoef op te lossen om daarmee mijn buitenwereld te veranderen, maar dat dit zo snel werkt. Ik kan er met mijn hoofd niet bij. Een deel van mij roept meteen: "Dit kan niet! Dit is toeval." Maar ergens voel ik: dit is hoe energie werkt! Ik merk dat ik mezelf toespreek: "Birgit, wacht nou maar af. De operatie is pas overmorgen. We zijn er nog niet."

1 dag voor de operatie

Donderdag, na school, komt mijn zoon thuis. “Mam, dit is nog gekker. Ik heb het gevoel dat ik zin heb in de operatie. Ik ben eigenlijk best benieuwd hoe het gaat”. Ik val van verbazing bijna van mijn stoel en kan alleen maar uitbrengen: “Oh echt? Wat fijn schatje!” Ik kan mijn oren niet geloven......Zal het dan echt zo zijn?

De dag van de operatie

De dag van de operatie. Mijn zoon heeft goed geslapen. Met een gezonde spanning en kriebels in zijn buik, vertrekken we naar het ziekenhuis. De voorbereiding in het ziekenhuis, de prik, de narcose…. Alles verloopt perfect. Behalve wat gezonde spanning is er geen paniek, geen angst, geen weerstand te bekennen. Niet bij hem en niet bij mij.

Hij kijkt terug op een mooie leerervaring, waarin hij heeft zijn priktrauma voorgoed achter zich heeft mogen laten. En zijn moeder…….is een bijzondere, spirituele ervaring rijker.

Toeval bestaat niet

Hoe dit kan? Sommigen zullen zeggen: "Dit is puur toeval." En ik snap die gedachte. Jaren geleden zou ik diezelfde gedachte hebben gehad. Inmiddels weet ik zeker.

Toeval bestaat niet. Dingen gebeuren niet zomaar.

Er zijn spirituele wetten aan het werk in ons universum. Ze werken altijd, bij iedereen, of je je er bewust van bent of niet. Ken je deze wetten en weet je hoe ze werken? Dan ben je in staat om, met oefening, je complete wereld te veranderen. Klinkt dit als Harry Potter? Ja, een beetje. En het klopt, het klinkt ongelofelijk en het klinkt als magie. Maar ik heb inmiddels ervaren dat het werkelijk is en dat we echt in staat zijn om onszelf te helen, als we ons bewust worden van hoe de spirituele wetten werken. Blijven we in onwetendheid dan zijn we als Harry Potter die net op de toverschool is aangekomen, van alles tevoorschijn tovert en geen flauw idee heeft wat hij aan het doen is. Als je leert hoe jouw toverstokje werkt, de echte kracht die in jou zit, die in ieder van ons zit, dan ben ook jij in staat om jouw leven te veranderen!

Mijn missie

En dit is mijn missie. Ik zal er alles aan doen om de kennis en ervaring die ik tot nu toe hierover bezit te delen met anderen, die ervoor openstaan om dit te leren. En ik heb de waarheid niet in pacht, maar elke dag leer ik zoveel bijzondere dingen en het maakt mijn wereld in ieder geval alleen maar mooier. En ik hoop ook jou te inspireren om op ontdekkingstocht te gaan in jezelf en de magie van het leven weer te gaan ervaren.

Reactie plaatsen